BLEFARİT NEDENLERİ

BLEFARİT NEDENLERİ

İnflamatuvar blefarit , Seboreik, meibomian bezi disfonksiyonu alerjik ve Rozasea vb

Enfeksiyöz blefarit, bakteriyel, viral, fungal, parazitik, vb. Göz kapağı derisine ve/veya kirpiklere ulaşan anterior blefarit, yer yer kırmızı döküntüler ile birlikte alerjik kökenli olabilir. Alerji, göz kapağına uygulanan (makyaj, krem ...) veya havada bulunan (polenler ...) ürünlerden kaynaklanır ve genellikle göz de etkilenir. Alerjiden şüpheleniliyorsa, sorumlu olan maddelerin neler olduğunu belirlemek için lütfen bir alerji uzmanına veya göz hekimine danışın, bu daha sonra önlenebilir.
Sedef hastalığı veya egzama gibi bazı cilt hastalıkları göz kapaklarının cildini etkileyebilir.
Ayrıca bir enfeksiyona (uçuk, zona, stafil, demodex ...) bağlı olabilir. Bu durumda göz kapağında deri döküntüsü de olabilir.

Posterior blefarit, Sjogren Sendromu (eklem sorunları ve kuru göz dahil olmak üzere birden çok belirtiye sahip bir hastalık) gibi daha geniş bağışıklık hastalıklarının bir parçası olarak inflamatuvar olabilir veya vücut genelinde cildi etkileyebilir. Ancak çoğunlukla meibomian bezlerinin işlev bozukluğundan kaynaklanmaktadır. Göz kapaklarının kenarında bulunan bu küçük bezler, "meibum" u oluşturan ve göz yüzeyini kayganlaştırmak için gözyaşlarıyla karışan lipitlerin (yağ) üretilmesinden sorumludur. • Meibum çok kalın olduğunda ve daha sonra küçük beyaz bir yapı olarak görünecek şekilde bezin deliğini kapattığında iltihaplanabilirler.
• Rozasea, seboreik dermatit gibi hem yüzü hem de göz kapaklarını etkileyen belirli hastalıklarda görülebilir. Bu hastalıklar inflamasyon ve ciltte aşırı sebum ve göz kapağında meibum üretimi ile karakterizedir. Yüzde veya saçlı deride ve göz kapaklarının kenarında püstüller görülebilir.


Şalazyon hakkında daha fazla bilgi:

• Tanım
• Semptomlar
• Tedavi